iPhone, iPhone szerviz, iPhone gyorsszerviz, iPhone szoftver csere,

iPhone, iPhone szerviz, iPhone gyorsszerviz, iPhone szoftver csere, Iphone kijelzők cseréje,samsung, huawei, LG, akkumulátor csere, hátlap csere, akkufedél csere, töltés csatlakozó csere, home gomb, szerviz,használt mobil beszámitás

Hét évnyi iPhone-történelem

Nézzük meg, hogyan is jutottunk el idáig, foglaljuk össze pár szóban a 2007-ben bemutatott első iPhone óta megjelent Apple-telefonokat.
2007 – iPhone

2007. január 9. Az első iPhone bemutatása, amivel az Apple belépett a mobilpiacra. Itt gyakorlatilag minden funkció újdonságnak számít. Multi-touch kapacitív kijelző, gyorsulásmérő, proximity sensor, ésatöbbi. Emlékszem, mennyire lenyűgözött akkor, hogy például ha elfordítjuk a kijelzőt, elfordul a kép is. Ez így utólag teljesen egyértelműnek tűnik, akkor azonban nagyon űrtechnológiának hatott az első iPhone. Drága volt, a legkisebb tárhelykapacitása mindössze 4 GB volt, mégis megváltoztatta az egész mobilpiacot, ahogy Steve Jobs is megjósolta.

 

2008 – iPhone 3G

Az Apple sok kritikát kapott amiatt, hogy az első iPhone mindössze EDGE mobilinternet-kapcsolatra volt képes. Ezt az Apple akkor a 3G-csipek nagy fogyasztásával magyarázta. A második iPhone-ba végül belekerült a 3G-képesség és a GPS is, habár a processzor változatlan maradt. A külső viszont teljesen megváltozott, az eddigi alumínium hátlap helyett jobban lekerekített műanyag hátlapot kapott a telefon, fekete vagy fehér színben. Nekem egy fekete volt az első iPhone-om.

2009 – iPhone 3GS

A forma ezúttal változatlan maradt, az egyik legnagyobb újítás a sokkal gyorsabb processzor volt. A korábban 412 MHz-en dolgozó Samsung processzort egy szintén a Samsung által gyártott, 600 MHz-es Cortex-A8 váltotta. A kijelző zsírtaszító réteget kapott, először ebben én nem hittem, de tényleg sokkal kevésbé koszolódott. Az internetkapcsolat is gyorsult, immáron 7,2 Mbites sebességgel hasíthattunk a mobilneten, valamint a fülhallgató hangerőszabályzókat is kapott. A kamera nem csak hogy 50%-kall nagyobb felbontású lett (2-ről 3-ra nőtt a megapixelek száma), de már VGA-felbontású videót is képes volt rögzíteni. Én egy fehéret vettem belőle, mert éppen nem volt készleten fekete.

2010 – iPhone 4

A legtöbb fejlesztés az első iPhone óta az Apple részéről. Rengeteg minden megváltozott a korábbi iPhone-okhoz képest. Először is, teljesen megváltozott a készülék dizájnja, bár ez nem volt túl nagy meglepetés, hiszen egy mérnök hónapokkal a bemutató előtt elvesztett egy bárban egy prototípust, ami aztán a Gizmodóhoz került. Botrány lett belőle, a Gizmodo azóta nem tehette be a lábát az Apple-eseményekre. Érdekesség, hogy most először ismét meghívták őket a szeptember 9-i bemutatóra. Az iPhone 4-ben jelent meg először a Retina kijelző, vagyis a kijelzőn megjelenő képpontok számát megnégyszerezte az Apple. A negyedik iPhone saját tervezésű ARM-architektúrájú A4 processzort kapott, n-es Wi-Fit, 5 megapixeles képeket lehetett vele lőni, HD-videót is fel tudott venni, kapott előlapi FaceTime-kamerát, vakut, szóval tényleg rengeteg előrelépés történt a korábbiakhoz képest. A fehér színnel gyártási problémák adódtak, hónapokat késett, bár én ettől függetlenül vettem feketét a megjelenése napján.

2011 – iPhone 4s

Bemutatkozott Siri, az iPhone-bemutatók pedig nyárról őszre tevődtek át az Apple-nél. Az „S-modellek” mindig inkább teljesítménynövekedést hoznak, így az iPhone 4s sem sokban különbözött elődjétől a külsőségeket illetően. Viszont kétmagos A5 processzor került bele, sokkal gyorsabb, szintén kétmagos grafikus gyorsítóval, és 14,4 Mbites HSDPA-modem. A kamera nemcsak hogy 8 megapixeles lett, de az iPhone 4s már full-HD (1080p) videókat is képes volt rögzíteni képstabilizátorral, valamint beépített panorámafunkciót is kapott a kameraalkalmazás. Az iPhone 4s-t én kihagytam.

2012 – iPhone 5

A hónapok óta tartó pletykák beigazolódtak: az iPhone nagyobb kijelzőt kapott, bár nem sokkal, az eddigi 3,5″ helyett 4″-re nyúlt a képernyő mérete, ezzel plusz egy ikonsor jelent meg rajta. Vékonyabb is lett, a hátlap pedig üvegről üveg-alumínium kombinációra változott. A processzor Apple A6 lett. Érdekesség, hogy nagy viták voltak az elnevezést illetően: az iPhone 5 a hatodik iPhone volt a sorban, így többen – köztük én is – az iPhone 6 elnevezésre tippeltek. Végül az Apple már a meghívóban világossá tette, hogy bizony a hatodik telefonjukat iPhone 5-nek fogják hívni. A korábbi micro-SIM helyét itt vette át a nano-SIM, a kamera ugyanúgy 8 megapixeles maradt viszont nagyobbak lettek a szenzoron a pixelek, a FaceTime-kamera pedig HD-videók rögzítésére is alkalmassá vált. Megjelent a máig használt Lightning-csatlakozó is. Szokásomhoz híven feketét vettem belőle, Londonban álltam sorba a megjelenés napján.

iPhone-5

2013 – iPhone 5c és iPhone 5s

Az iPhone 5c-ről sok technikai adatot nem írok, hiszen ez gyakorlatilag egy iPhone 5 lett műanyag házban. Az Apple első színes iPhone-ja és az első direkt olcsóbbnak fejlesztett modell. Az iPhone 5s legnagyobb fejlesztése a Touch ID ujjlenyomat-olvasó lett, amit jelszó helyett használhatunk az iTunes Store-ban, és jelkód helyett a képernyő feloldásakor. Az igazáni meglepő az volt, hogy ez tényleg tökéletesen működik, nem úgy, mint például a Samsung később megjelenő hasonló megoldása. Az iPhone 5s volt az első telefon, ahol az Apple zafírt használt, mégpedig a hátlapi kamera és a Touch ID borításához. A kamera képessé vált a 120 képkocka/másodperces videók rögzítésére, így nagyon szép lassított felvételeket készíthetünk vele. Színek terén jelentős változásnak lehettünk tanúi: a fekete modell asztroszürkévé változott, az ezüst maradt, harmadik változatnak pedig megjelent az aranyszínű iPhone 5s. Szoftveres téren talán még fontosabb változások történtek: megjelent az iOs 7, ami gyökeresen megváltoztatta az Apple operációs rendszerének a kinézetét. A grafikai megjelenésért Jony Ive volt felelős. Először mindenki megdöbbenve nézte, én is, aztán szép lassan hozzászoktam, mára pedig őskövületnek tűnik mellette az iOS 6 formavilága. Én egy asztroszürke változatért álltam sorba Münchenben.

iphone_5c_5s

 

2014 – iPhone 6

Pletykákba nagyon nem mennék bele, de az biztos, hogy kedden érkezik az Apple 8. (vagy ha az 5c-t is számoljuk 9.) telefonja, várhatóan két kijelzőmérettel (4,7″ és 5,5″), NFC-csippel, gyorsabb processzorral, stb. Valószínűleg ahhoz hasonló, ha nem nagyobb változást fog hozni az iPhone-ok történetében, mint annak idején az iPhone 4. Én nagyon várom már.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 3
Heti: 26
Havi: 115
Össz.: 11 054

Látogatottság növelés
Oldal: iPhone telefon története
iPhone, iPhone szerviz, iPhone gyorsszerviz, iPhone szoftver csere, - © 2008 - 2018 - iphoneszervizes.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »